Vacanta la Straja


Mi-am petrecut ultima vacanta de ski (pentru ca urmatoarele se vor numi concedii :(() la Straja. Vacanta din februarie de la Straja este deja o obisnuinta, de patru ani ne luam skiurile in spate si o pornim. Este o statiune de ski pentru toata lumea. Sunt sase partii de ski, cu grade de dificultate diferite. Apropos daca nu ati pus niciodata skiurile in picioare va recomand Platoul Soarelui care este excelenta pentru cei ce vor sa invete. Preturile sunt ok, 3 lei o urcare pe toate teleskiurile. Cazarea este foarte buna si preturile sunt mai mult decat acceptabile. Mai sunt si exceptii, dar in general conditii bune sau chiar foarte bune, avand in vedere ca o noapte de cazare rar depaseste 50 lei. Mancarea ce sa mai zic, portii uriase si nu foarte scumpa. Un minus pentru Straja ar fi lipsa abonamentelor sau a cartelelor magnetice. Pentru ca te chinui cu o gramada de bilete, care iti zboara cand le scoti din buzunar, sau se uda de la zapada....putin cam incomod.

Zapada a fost numai buna de ski, putine locuri cu gheata. Mai nou se poate ajunge si cu masina personala sus in statiune, totusi eu nu va recomand pentru ca daca se nimereste ca noaptea sa ninga sanatos, o sa aveti surprize la coborare, sau o sa va gasiti masina sifonata. Se poate ajunge foarte bine cu teleskiul sau daca sunteti mai comozi, frigurosi sau aveti multe bagaje sunt localnici care va urca cu masina pana sus.

Scubadiving printre rechini

Trebuie sa ai mare curaj ca sa faci ce face tipul din imagine. Si nu e facatura, e chiar pe bune. In largul coastelor Insulelor Bahamas se practica scufundatul printre rechini. Asisti cum li se da de mancare peste, inoti liber printre ei si chiar ii simti cum te ating. Dar pentru asta trebuie sa dai cu subsemnatul pe o gramada de hartoage.

Serbarile zapezii la Arieseni

Weekend-ul asta au loc serbarile zapezii la Arieseni, jud. Alba. Concursuri de ski, concerte in aer liber...intr-un cuvant DISTRACTIE!!!!

Statuia fulgerata

Statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado din Rio de Janeiro a fost lovita de fulger. Cineva foarte pe faza a surprins intr-o poza intamplarea...

Din nou Dubai...

Stiind ca resursele lor de petrol sunt limitate, conducatorii micului oras - stat vor sa ne surprinda din nou cu un proiect al unui pod grandios, care va fi cel mai mare din lume...in 2012






Work and travel

Pentru cei care vor sa imbine utilul cu placutul, programul work and travel este solutia cautata! Daca esti student poti sa vizitezi SUA in perioada verii si intre timp sa castigi niste bani frumosi.

Carnavalul de la Rio


Saptamana trecuta a avut loc carnavalul anual de la Rio. Timp de patru zile, Rio a devenit capitala mondiala a distractiei. Petreceri stradale, defilarea celor 18 scoli de samba, fete care danseaza sumar imbracate sunt cateva dintre atractiile carnavalului, care reprezinta o a doua manifestare ca importanta in Brazilia dupa meciurile de fotbal. Sute de mii de turisti din intreaga lume participa. Avand in vedere ca cea mai buna perioada de vizitare a Braziliei este intre lunile de vara decembrie - februarie, exista un motiv in plus sa alegeti luna februarie, luna in care are loc carnavalul. Si ca sa va puteti face un calcul, iata cateva informatii:

O sticla de un litru de apa: R$0.70
Sticla de bere de 33cl: R$1.15
Bilet de autobuz: R$1.30 sau R$1.50 (aer conditionat).
Bilet de intrare la meci de fotbal: de la R$10.
Trei mese cu vin/bere: de la R$20.

1 Real (R$1) = 0.19 lire; 0.36 dolari; 0.28 euro.

Pret bilet de avion: De la 790 Euro + taxe de aeroport.
Cazare: intre 80 euro/noapte/persoana - 300 euro.


Sf. Valentin

Daca vrem ca Ziua Indragostitilor sa fie una mai speciala, putem face cadou partenerului o excursie. Putem alege ca destinatie Roma, Paris, Venetia, Praga sau Lisabona, sau una dintre ofertele interne, Marginimea Sibiului, Valea Prahovei, Bucovina, Rucar-Bran. Dintre toate ofertele mi s-a parut interesanta cea care oferea sejur la un hotel din Arad, cu traseu turistic Timisoara-Arad. Deci se poate sa-ti petreci Sf. Valentin si in Piata Operei din Timisoara, nu doar in Piata San Marco. :P

Shopping in Dubai


Uitandu-ma pe site-urile agentiilor mi-a sarit in ochi "Shopping in Dubai"....Hmmm...de ce tocmai in Dubai? Din cate stiam Milano, Paris, Londra erau la moda pentru ati face cumparaturile, dar se pare ca am ramas in urma si Dubai nu mai este doar o destinatie de vacanta ci si una de shopping. Mall of the Emirates, Ibn Battuta Mall, Burjuman Centre sunt cateva din locurile unde va puteti goli cartile de credit, care trebuie sa fie destul de bine dotate daca mai doriti sa stati si la Burj al Arab. Totul s-ar putea sa ajunga la o cifra cu multe zerouri.

Cavnic


Cavnicul este in judetul Maramures, la vreo 30 km de Baia Mare. Cam de vreo 3 ani au fost amenajate partii de ski. Sunt 2 domenii schiabile, Roata si Icoana, cu trasee pentru incepatori, dar si partii de dificultate medie si partii pentru avansati. Este un peisaj superb, oameni extraordinar de primitori si preturi foarte, foarte bune.