La Arieseni se schiaza foarte bine!

La televizor, evident, ne-au spus numai de Valea Prahovei. Cu asta ne-am obisnuit deja. In fine...
Dar cel mai bine din tara se schiaza la Cavnic, in Maramures, si la Arieseni, in judetul Alba! Acum 5 minute am vorbit cu o prietena de-a mea din Arieseni, proprietara de pensiune. Ningea si mi-a zis ca zapada are 1 metru. Treaba e clara, pana la primavara, in Muntii Apuseni e rost de schiat!
Daca v-ati speriat de stirea de saptamana trecuta cu localitatile din Apuseni ramase fara curent si va ganditi ca poate nu merge teleski-ul, sa stiti ca nu e cazul! Intr-adevar, au fost probleme cu reteaua electrica din judetul Alba, dar proprietarii instalatiei de la Vartop au legat urgent teleski-ul la reteaua judetului Bihor, si s-a schiat bine mersi!
Si inca o veste faina, se pare ca la Garda, Prigoana v-a deschide o noua partie de ski!
Saptamana viitoare ne vedem la Vartop!

Se schiaza la Muntele Mic

Titlul spune tot. Sambata decolam incolo! Dupa cate se pare, a nins serios si se poate cobori pana la jumatatea telescaunului! Asta in traducere inseamna partie de peste 5 kilometri! Pfffff, abia astept!
Cine nu stie de Muntele Mic, poate sa citeasca parerea mea obiectiva aici!

La Cavnic a nins, dar inca nu se poate schia

Am vesti proaspete de la Cavnic, de la cineva de acolo. A nins destul de bine, numai ca nu se poate schia deocamdata, si astazi la pranz ploua :(. Momentan, trebuie sa ne punem pofta in cui, dar semne bune anul are ;), mai ales ca la radio trambitau azi ca sunt probleme in Maramurs, si la tv tocmai am vazut cum ninge de rupe!
Hurray!!!
Abia astept al doilea meu Revelion la Cavnic!

UPDATE: Se schiaza de numa numa, dupa ce a nins toata noaptea :)! Vedeti aici!

Cea mai buna locatie de ski in Austria?

Nu ca nu ar fi faine toate, dar totusi...
Romanii in general merg ori la Soelden ori la Kitzbuhel. Cel putin asa mi-am dat eu seama, dar nu detin adevarul absolut :). Astea doua sunt mari si late si le cunoaste toata lumea. Eu am mai auzit si de Bad Gastein, unde e mai pentru oameni linistit asa, cu copii mici etc.
Putina lume stie insa ca cea mai mare zona de schi din Austria este Zillertal Arena. Personal nu am fost, dar din auzite de la colegi de munca si cunoscuti este de departe cea mai faina zona. Si cand zic zona, trebuie sa intelegeti mai multi munti cu mai multe domenii schiabile, un ghetar, Mayrhofen ( s-ar putea sa mai fie si altul in apropiere dar eu asta l-am retinut de pe harta) , si nenumarate satuce asezate intr-o vale. unde gasesti cazare la preturi mai mult decat rezonabile, adica undeva intre 20 si 30 de euro pe zi!
Prin ianuarie sau februarie ma incumet si eu, si promit ca va voi descrie atunci mai in detaliu care-i treaba cu acest Zillertal.

Revelion la Cavnic in Maramures

Am mai vorbit aici despre Cavnic. V-am explicat ca partiile sunt misto si v-am zis care e distanta fata de Baia Mare.
Nu v-am zis insa ca este o alegere excelenta pentru Revelion! Noi acolo mergem anul asta, ca si anu' trecut de altfel!
Cavnic-ul este o statiune mai noua, in spirit ardelenesc, asezat, asa cum ne place noua astora, de dincolo de Carpati. Morosenii sunt oameni strasnici, cinstiti, dintr-o bucata, si putin mai reticenti, dar daca le-ai intrat in suflet iti cauta si-n coarne! De ce zic asta? Pai pentru ca anul trecut am primit ciorba de burta calda la ora 9 seara in data de 1 ianuarie, cand toata lumea doarme! Pentru ca omul nu a zis nici mac, timp de 5 zile, la tot taraboiul nostru, desi dormea si el intr-o camera din motelul inchiriat de noi. Pentru ca nu ii pornea calculatorul din cauza sursei, si cand i-am aratat ce sa faca a aparut cu niste beri dupa el! Pentru ca si-a pus casa la dispozitie ca nu incapeam toti. Pentru ca meniul pentru noaptea de Revelion este dupa cum doreste turistul! Pentru ca ne-a rezolvat transport la partie ( sunt 10 km totusi )... si asa mai departe. Te simti mai degraba musafir decat turist!
Inca o chestie, oamenii nu sunt hapsani, nu e ca pe Valea Prahovei! Cu 10 milioane ai rezolvat cazarea ( camere de 2 paturi cu baie proprie etc. ) si pensiune completa, timp de 5 zile, de Anul nou! Eu zic ca e cel putin rezonabil!
La asta se mai adauga schiatul, dar daca spun ca o cartela cu 30 de coborari costa 60 de RON...cred ca am lamurit problema "costului"!
Puteti sa va uitati peste niste oferte de care stiu eu, dar mai sunt si altele.
Oricum, eu recomand Cavnic-ul cu toata sinceritatea!