Reguli de conduita pe partie… fara suparare!

1. Daca nu schiezi si nici nu te dai cu placa, debaraseaza locul. Proprietarii de restaurante din zona sunt mai mult decat doritori sa le intri pe usa, si unii dispun chiar si de terasa.

2. ATV-urile si snow-mobilele nu se utilizeaza pe panta dedicata schiorilor/boarderilor. In mod sigur, in zona exista un versant neamenajat, un drum forestier sau de ce nu, o padure destul de incapatoare.

3. Orice domeniu are o harta. Partiile albastre sunt pentru incepatori, alea rosii pentru intermediari spre avansati, iar alea negre pentru avansati. Esti liber sa mergi unde vrei, dar daca ti-ai pus schiurile in picioare ieri si nu esti deloc stapan pe tine, te rugam, pentru binele tau si confortul nostru, ramai pe zona albastra.

4.   La teleschi se sta la coada. Nu conteaza de unde esti, cine esti sau ce schiuri ai.

5.   Daca esti mai aventuros din fire, casca este un accesoriu capital.

6.   Atunci cand simti ca nu mai poti sa controlezi miscarile din cauza vitezei, cantul este aliatul tau de nadejde. Nu-ti da nimeni premiu pentru o cobarare in timp record si nimeni nu e obligat sa fereasca tavalugul.

7.   Flacoanele de suc sau dozele de bere se pastreaza in ghiozdan, in buzunar, sau se arunca la gunoi, nicidecum direct pe zapada. Plasticul si metalul nu imbunatatesc conditia echipamentului, ba din contra!

8.   Indiferent ce-ai vazut prin filme, mai mult ca sigur nu faci parte dintre cei 10% care sunt in stare de free ride sau heliski. Stai pe partie daca ti-e draga viata! Avalanse nu se produc doar pe Discovery!

9.   Cel mai bine e sa ai echipamentul tau, ales cu grija. Merge si de inchiriat, dar vezi pe ce dai banii.

Ar mai fi, dar nu-mi vin acum in minte.