Semenic - 1 martie 2009

Sambata dimineata am plecat la Semenic, pentru prima data. Din Timisoara sunt vreo 140 de km. Pana la Resita, drumul este fenomenal, dupa standardele noastre. De acolo incolo in schimb, e nasol rau de tot! E atat de prost si inzapezit incat am facut 40 de km intr-o ora si jumatate. Noroc cu cauciucurile de iarna ca altfel nu stiu cum urcam. Se pare ca in zona lumea nu prea a inteles ca turistilor trebuie sa le creezi macar o cale de acces, daca tot vrei sa traiesti de pe urma lor! In fine.

Peisajul este frumos, dar nu spectaculos ca in alte parti. O sa vedeti poze putin mai jos. Exista doua partii amenajate. Cea pentru incepatori e o gluma buna! Noroc cu partia Slalom Urias! Daca ma intrebati pe mine, denumirea asta e mult prea pompoasa tinand cont de portiunile de plat de pe ea. Totusi, avand in vedere ca are o lungime de 1,3 km si cateva pante mai faine, pot sa zic ca e o partie buna!

Schiatul e o afacere profitabila la Semenic! Un abonament de zi costa 50 de RON si e valabil pe ambele partii, iar instalatiile sunt pornite dimineata si se opresc la ora 4.30 ( nu este nocturna ). Avand in vedere ca am facut 30 de coborari pe partia mare fara a sta mai mult de 3 minute la coada, de la ora 11 pana la ora 3, eu zic ca e ieftin ca braga!

De mancat, am mancat la Dushan si Fiul, sau asa ceva. Mancarea e ok, in functie de ceea ce comanzi ( eu n-as cere ciorba in locul vostru ) , dar mi se pare cam scump sa dai 30 de RON pe o portie de orez cu cascaval pane si niste clatite... Sigur, mai sunt si alte locuri, dar nu le-am incercat.

De cazare nu prea am ce sa zic. A fost ok, si a costat 50 de RON pe noapte intr-un apartament de 12 persoane. Cautati cazare Semenic pe Google si gasiti nenumarate variante, n-are rost sa fac recomandari.

Una peste alta, a fost o partida de schi foarte buna, dar parca imi place mai mult la Muntele Mic, daca e sa ne gandim la statiuni apropiate de Timisoara.

Si acum, niste poze: