Semne bune de la Baile Felix

La sfarsitul acesta de saptamana am fost acasa, la Oradea. Daca tot eram prin apropiere si tot nu mai fusesem de un an de zile, am zis sa dam o fuga pana la Baile Felix, la strandul de vara.

Ideea a fost buna, pentru ca batranul strand este imbracat in straie noi, frumoase si curate!

Mai explicit:

   -  vechiul strand de vara ( cel mai mare din Baile Felix ), s-a unit cu Apollo ( poate cel mai cunoscut )

   -  toate bazinele au fost reconstruite

   -  apa este curata, asemenea intregului stabiliment

   -  a fost construit un bazin cu valuri

   - aproape toate celelalte bazine au dispozitive pentru hidromasaj ( ciuperci, tasnitori, etc. ). E drept ca ele functioneaza la intervale mai mari de timp decat la unguri, dar pentru amatorii de asemenea tratament, 10 minute in plus de asteptare nu sunt un capat de tara.

    -  exista tobogane atat pentru copii, cat si pentru adolescenti sau adulti. Ce-i drept, erau in renovare pana in 29 mai parca, si din auzite am inteles ca s-ar putea sa trebuiasca platit separat accesul la ele, ceea ce mi se pare aiurea… dar mai bine asa decat deloc!

    -  intrarea costa 20 de RON pentru adulti.

Daca va cautati cazare, eu v-as recomanda sa alegeti una dintre pensiunile private, pe care le intalniti la tot pasul. Conditiile sunt mai bune decat la colosii de beton, iar o camera dubla costa undeva intre 70 si 100 de RON pe noapte.

Seara, pe post de program anti plictiseala, puteti merge la Oradea, care e la doar 7 km distanta, sau puteti face o plimbare prin parc, pana la vestitul lac cu nuferi din Baile Felix.

In concluzie, statiunea da semne bune de revenire, dar sentimentul general atunci cand esti acolo este ca totul in jurul tau este in reconstructie. Nu e inacceptabil, dar pana va fi totul gata, am sa aleg in continuare Gyula, Oroshaza sau Hajduszoboszlo, mai ales ca acolo exista si bazine de inot, un amanunt care la Felix lipseste.

Gyula – runda a doua

De 1 mai am vrut sa ne relaxam pe deplin, asa ca ce era sa facem, am mers la Gyula, in Ungaria! Fata de anul trecut, cand am avut o sedere excelenta, acum am schimbat optiunea de cazare, dar n-am avut parte de nici o surpriza, si totul a fost la fel de bine!

Am trisat totusi putin, pentru ca proprietarul este acelasi, doar locatia fiind diferita. De data aceasta n-am mai stat la om acasa ci intr-o vila foarte frumoasa, renovata in exterior in stil rustic, cu un bun gust desavarsit! Inauntru in schimb, turistii au parte de toate facilitatile moderne ( aer conditionat, frigider etc., plus parcare in curte ) la un pret cat se poate de decent: 12000 de forinti pe noapte apartamentul ( 4 persoane incap absolut confortabil ). Ca sa nu fim acuzati de egoism, aveti aici un link! Ah, un mic amanunt deosebit de important, proprietarul vorbeste romaneste!

O mica modificare a aparut la strand in sezonul acesta: intrarea costa acum 1650 de forinti ( pret intreg ), dar in banii astia intra si accesul la Wellnes Centrum, care anul trecut se platea separat. Elevii, studentii si copiii mici au reducere, asa ca fiti pregatiti cu carnete, legitimatii si da….si cu copii mici, daca aveti, evident!

Drumul e perfect de la Chisineu Cris inspre Gyula.

01052009624 01052009620 01052009623