Milano

Luna mai + zi libera de Rusalii lunea = weekend prelungit => Milano.

Cu planul facut ca la carte din timp ca sa prindem bilete ieftine la Wizzair si cand spun ieftine, spun 160 RON/2 persoane/ dus-intors ;), dar fara bagaje de cala, ca pentru 4 zile nu e nevoie, am pornit la Milano, surpriza!!!, nu pentru shopping, pentru plimbare, vizitat, simit bine.
Din Timisoara zborul este catre Bergamo, un oras la vreo 50 km de Milano. Niciun fel de problema! La iesirea din aeroport sunt mai multe companii de transport cu autocarul (Orio Shuttle, Autostradale) care te duc in siguranta si fara a te jecmanii pana in Milano. Au mai multe opriri, dar noi am optat pentru gara centrala (Stazzione Centrale) pentru ca de acolo e muult mai simplu sa ajungi oriunde. Au si oferte pentru mai multe persoane, iar pretul unui bilet variaza intre 6-10 euro/pers/cursa in functie de cate persoane sunteti.
Pentru a ne misca prin Milano, ne-am facut abonament pe toate mijloacele de transport - tramvai, autobuz, metrou (3 euro - 24 ore, 5.5 euro - 48 ore). De cazare nu pot sa dau niciun detaliu, pentru ca in cazul nostru, prietenii la nevoie s-au cunoscut :D.
Programul nostru de weekend a sunat cam asa:
Vineri - centru Milano, Domul (absolut superb, merita din plin sa urcati - 6 euro pe scari), galeriile comerciale, parcuri (nu seamana cu nimic de pe la noi, parcuri imense, unde lumea vine si citeste, face sport, se plimba, face plaja).
Sambata - Stadionul San Siro. Sincer vorbind e frumos, mare, dar e un stadion, nu poate fi ceva spectaculos, dar iti stiu lua 12.5 euro ca sa-l vizitezi, sa te tragi in poza pe scaunul lui Maldini, sa stai in tribuna pe locul lui Berlusconi, sa tragi cu ochiul in salile de recuperare si sa-ti impacheteze totul frumos intr-o poveste o domnisoara vorbareata. Cam asa se face turism tanti Udrea!! Si ca sa fim in ton cu plimbarea, seara, finala Champions League, unde altundeva decat la Dom, unde se adunase tot orasul (nu chiar), ca doar juca Inter Milano. Iures!!!
Duminica - Lacul Como, la vreo ora de mers cu trenul de Milano (3 euro biletul ;)). Oraselul - micut, cochet, animat, terase care mai de care, magazine, stradute inguste, lacul - imens. Am bifat in agenda si o plimbare pe lac cu vaporasul, in jur de 6 euro de persoana, turul care l-am ales noi. Exista si alte optiuni, inclusiv ca transport in comun pentru a ajunge in celelalte orasele de pe malul lacului.
Luni - inapoi catre Timisoara.

Si acum poze....