Cazare la Arieseni - Muntii Apuseni

Daca nu stiti inca ce sa faceti de Revelion sau Craciun, puteti incerca o iesire la Arieseni, in judetul Alba. Zona este splendida, posibilitati de distractie sunt nenumarate, iar obiectivul principal este partia de ski de la Vartop!
Oferte de cazare la Arieseni sunt nenumarate, si dintre cele mai bune, si mai slabute. Eu va recomand cu caldura Vilavank! Pe incercate! Camerele sunt spatioase, curate, au baie si este si apa calda curenta asa ca nu exista riscul sa ramaneti nedusati dupa o zi de "tras" la partie! Ce e iarasi bine e ca la parterul vilei este restaurant si mancarea e buna. Preturile sunt si ele bune, tinand cont de "standardele" de la Arieseni, care sunt cam elitiste daca ma intrebati pe mine.
Partea mai putin placuta cu Vilavank e ca sunt 12 km pana la partie, dar oricum nu ai cum sa mergi la Arieseni pe cont propriu fara masina.


Cartele reincarcabile la Straja

Vesti bune pentru schiori. Din aceasta iarna la Straja vor fi cartele reincarcabile pentru accesul la teleski. Se pare ca cei care administreaza partiile din statiunea Straja au investit in sfarsit intr-un astfel de sistem si nu vom mai fi nevoiti sa ne scotocim dupa bilete prin buzunare....Era si cazul!!

Weekend la Oroshaza - cazare si strand

Dupa o vara plina am ajuns in sfarsit si la Oroshaza in Ungaria si pot sa va dau mai multe detalii pentru ca am vazut ca e una din cautarile din top...Pai in primul rand ar trebui sa va zic cum am ajuns acolo. Daca plecati din Timisoara (cum am facut-o si noi) cel mai ok este sa iesiti pe la Cenad si sa urmati drumul catre Bekescsaba. Sunt 144 km, iar ruta este urmatoarea: Timisoara-Sannicolau Mare-Cenad-Mako-Oroshaza. Cum am mai spus din Mako urmati indicatoarele spre Bekescsaba, Oraoshaza fiind pe drumul ce leaga Mako de Bekescsaba. Evident ca sunt mai multe variante de drum, dar asta ar fi cel pe care vi-l recomand avand in vedere ca de la Mako la Oroshaza (49km) mergeti pe un drum bun si foarte gol. Dar sa nu ne pierdem prea mult in amanunte cu drumul....sa trecem la ceea ce intereseaza pe toata lumea: cazare si strand. Cazare ne-am gasit cautand prin zecile de case particulare existente pe site-ul de care povesteam intr-un post anterior.
Fiind un grup mai mare am inchiriat o casa. Conditii foarte bune, dormitoare curate, bucatarie utilata, bai, foisor, loc pentru gratar si loc pentru parcare masini in curte. Proprietarii casei nu locuiesc in ea si nici nu si-au facut aparitia decat doar cand ne-au dat cheile si le-au primit inapoi. O noapte de cazare pe persoana a costat 2500 forinti, deci aproximativ 40 ron.
Strandul sau mai bine zis complexul de bazine este asemanator celui de la Gyula, avand atat bazine in exterior cat si in interior. Pretul de intrare este de 2500 de foriniti incluzand Aqua Park. Exista bazine pentru toata lumea, incepand cu cel olimpic pentru inotatori, bazine cu apa termala cu o temperatura intre 26-32 grade cu diferite tipuri de masaje sau valuri si bazine cu apa termala cu temperatura mai ridicata, dar care nu ne-au prea incantat pentru ca apa pe langa ca are o culoare mai maronie, este destul de murdara, iar media de varsta este cam peste 60 de ani. Deliciul distractiei a fost dat de toboganele cu apa...Se poate manca in interiorul strandului, desi mancarea putem spune ca a fost mult mai buna la Gyula.
Oraselul nu l-am vizitat, deci n-as putea sa spun cum arata centrul, in schimb pot sa spun ca au o gramada de supermarketuri de unde ne-am si luat de mancare pentru acolo: Lidl, Penny Market, Tesco etc.
Asa ca o concluzie, nu pot sa zic ca mi-a placut mai mult ca la Gyula....dar nici mai putin...Asteptam un weekend la Hajduszoboszlo, pentru ca am auzit de bine. Oricum ideea e ca in Ungaria cam peste tot unde au mai multe bazine stiu sa atraga turistii, iar localnicii sunt gata sa-si inchirieze casa...