Vacanta la Mallorca

Inainte de toate, Mallorca este o insula in Marea Mediterana, situata la 200 de km de Spania, si tot la aceasi distanta si de Africa. Clima este blanda iarna, si calda vara, dar este o caldura diferita decat cea de la noi, adica este mult mai usor de suportat.
Din proprie experienta, pot sa spun ca Palma de Mallorca este o destinatie excelenta pentru familiile tinere! Daca esti tanar, in cautare de night life si distractie perpetua, ai putea sa alegi totusi o alta locatie, mai dinamica, cum ar fi Tenerife sau Costa del Sol, aproape de Barcelona, desi si statiunile din Mallorca dispun de cateva discoteci si baruri.
Reluand, este o destinatie ideala pentru familiile tinere, cu copii sau fara, sau pentru cei care vor doar sa se relaxeze total!
In partea de sud a insulei, unde sunt statiunile mari ( eu am stat in Playa de Palma - "Palaja Palma", deci foarte aproape de oras ). Curatenia este buna, plaja este cu nisip extrem de fin iar marea nu este deloc adanca ( poti sa mergi linistit aproximativ 60 de metri inspre larg fara ca apa sa iti treaca de cap ), iar hotelurile din linia inatai sunt pe plaja, literalmente! De asemenea, exista posibilitatea de a lua masa pe faleza, si sunt si magazine, tot pe faleza, de unde poti sa iti cumperi o bere cu 1 euro, si nu cu 4 cum ti se vinde 2 metri mai incolo, pe nisip, de catre vanzatorii ambulanti!
In partea de nord a insulei, partea muntoasa ( punctul cel mai inalt al insulei este undeva la 1400 m ), exista cateva locatii de cazare intr-o statiune mai mica si mai exclusivista, dar partea frumoasa e ca se face plaja in golfulete retrase, dintre care la unele se ajunge prin grote! Partea proasta e ca plaja e cu pietre...
In Palma se ajunge lejer cu autobusul, caci e la vreo 4 km distanta ( biletul costa 1.1 euro )!
Pentru copiii mici si mari, exista un WaterPark, unde intrarea costa 20 de euro. La el se ajunge cu autobusul, pentru ca e in statiunea alaturata!
Ca si recomandari, Hotel Negresco, la care am stat, si care este in prima linie, oferea un raport pret calitate excelent! Atentie la hotelurile de 4 stele! O mare parte dintre ele nu au nimic in plus fata de cele categorisite cu 3*, doar pretind preturi mai mari! Atentie la "baietii" romani din statiunea alaturata ( El Arenal ) care se ocupa cu alba-neagra si alte chestii!
Recomand cu toata caldura turul insulei, care desi are un pret destul de piperat, isi merita toti banii! O sa aveti timp sa faceti plaja, sa va plimbati cu un tren de epoca prin munti, sa va dati cu vaporasul, si alte chestii misto ;)!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu