Semne bune de la Baile Felix

La sfarsitul acesta de saptamana am fost acasa, la Oradea. Daca tot eram prin apropiere si tot nu mai fusesem de un an de zile, am zis sa dam o fuga pana la Baile Felix, la strandul de vara.

Ideea a fost buna, pentru ca batranul strand este imbracat in straie noi, frumoase si curate!

Mai explicit:

   -  vechiul strand de vara ( cel mai mare din Baile Felix ), s-a unit cu Apollo ( poate cel mai cunoscut )

   -  toate bazinele au fost reconstruite

   -  apa este curata, asemenea intregului stabiliment

   -  a fost construit un bazin cu valuri

   - aproape toate celelalte bazine au dispozitive pentru hidromasaj ( ciuperci, tasnitori, etc. ). E drept ca ele functioneaza la intervale mai mari de timp decat la unguri, dar pentru amatorii de asemenea tratament, 10 minute in plus de asteptare nu sunt un capat de tara.

    -  exista tobogane atat pentru copii, cat si pentru adolescenti sau adulti. Ce-i drept, erau in renovare pana in 29 mai parca, si din auzite am inteles ca s-ar putea sa trebuiasca platit separat accesul la ele, ceea ce mi se pare aiurea… dar mai bine asa decat deloc!

    -  intrarea costa 20 de RON pentru adulti.

Daca va cautati cazare, eu v-as recomanda sa alegeti una dintre pensiunile private, pe care le intalniti la tot pasul. Conditiile sunt mai bune decat la colosii de beton, iar o camera dubla costa undeva intre 70 si 100 de RON pe noapte.

Seara, pe post de program anti plictiseala, puteti merge la Oradea, care e la doar 7 km distanta, sau puteti face o plimbare prin parc, pana la vestitul lac cu nuferi din Baile Felix.

In concluzie, statiunea da semne bune de revenire, dar sentimentul general atunci cand esti acolo este ca totul in jurul tau este in reconstructie. Nu e inacceptabil, dar pana va fi totul gata, am sa aleg in continuare Gyula, Oroshaza sau Hajduszoboszlo, mai ales ca acolo exista si bazine de inot, un amanunt care la Felix lipseste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu