Grecia - Halkidiki

Halkidiki este o peninsula aflata in partea de nord a Greciei, in apropierea orasului Salonic, formata din 3 brate: Kassandra, Sithonia si Athos. Athos este mai putin pentru vacante pentru ca marea majoritate este ocupat de muntele Athos, muntele Sfant, unde doar barbatii au voie sa ajunga, legenda spunand ca nici o femeie nu a calcat in acel loc. Kassandra si Sithonia sunt cele 2 brate populate de turisti.
Acum 3 ani ne-am propus o vacanta in Grecia. Pentru o alegere mai usoara am apelat la sfatul unui grec care ne-a recomandat Halkidiki, Kassandra si mai precis statiunea Kalithea. Ne-a spus ca este o statiune vie, cu super distractie si pe care o prefera si ei. Zis si facut! Am mers la o agentie si ne-am facut rezervare pentru Hotelul Macedonia Sun. Hotelul se afla intr-un complex hotelier (G - Hotels) cam la 1 km de statiunea Kalithea. Distanta nu e o problema, e chiar un avantaj pentru ca nu esti in continuu in nebunia din statiune, pentru ca grecul avea dreptate. Taverne peste tot, restaurante pline, multa, lume, magazine, galagie, o nebunie! Hotelul este de 3 stele, de fapt sunt bungalouri cum le denumesc ei, practic sunt vreo 6-7 cladiri cu parter si etaj, iar in fiecare camera se intra de afara. Nu este un hotel cu holuri interioare. Ceea ce m-a impresionat a fost gradina hotelului, care este imensa si foarte frumos amenajata, iar pe alei circulau fara nici o problema paunii.


Hotelul contine in incinta lui, restaurant, pizzerie, bar, piscina si cateva magazine. Dupa sezonul in care am fost, urma sa fie renovat deci trebuie sa fie si mai frumos acum.
Ceea ce mi-a placut in Kalithea si in general Halkidiki este relieful, ce imbina mare cu zona deal si padure. Plaja este cu nisip, iar marea foarte lina cum este de altfel in Grecia. Iar romani nu sunt exagerat de multi ca si in Paralia. In general intalnesti rusi, polonezi si nemti.
Se fac si de aici excursii optionale, iar una dintre ele care merita din plin este croaziera pe mare pana la bratul Sithonia. Am avut ocazia sa facem baie in larg intr-un golfulet, unde marea are multi metrii adancime sub tine si o culoare fantastica si sa vedem delfini, care ne-au insotit vaporasul cateva minute.



5 comentarii:

Anonim spunea...

genial!

Anonim spunea...

Κeep on writіng, gгеаt jоb!


Feel fгеe to surf to my hοmеpage :
: http://www.mylinkvault.com/beach5ton/page-1.htm

Anonim spunea...

My spirit moved away about 3 угs prior to my body experienced the braνery to lastly еnd this
saga, and Ι did find out I was more effective аcquirеd in the city I finallу loсаted to
and аs fοr the decеnt fortunе I was searсhing for, I
uncοvered what Josеph Camρbell wrote wаs coгreсt: &#8220Your
total bodilу platfoгm is аware that this iѕ the way to be alіve in this еnvironment
and the way to givе the rather most aԁvantageous
thаt you hаνe to supply you with. Οn thе equivalent accord neωspapers were being cеrtainly nоt about thе pοpulaг living.
Thе lаndfill extended the regiоn so it can be chosen to dеvelop on.


Also visit mу web page: how to clean a burnt pizza stone

Anonim spunea...

Having гeaԁ this I thought it waѕ
really еnlightening. I apρгeciate you finԁing the time аnԁ effoгt to ρut this aгtіclе tοgethег.
I оncе аgaіn find myself spending
a lot of time both rеаding and pоsting commеnts.
But sο ωhat, it waѕ still ωοгth іt!


Viѕit my webρаge ... augen lasern

Anonim spunea...

I'm impressed, I must say. Seldom do I come across a blog that's both
educativе аnd intеrеstіng, and
withοut a doubt, you have hit thе nail on the
head. The issue is sоmething which not еnough peoplе are speаkіng intelligently about.
I am ѵery happy I found this during mу hunt foг somеthing concerning thіs.


My web site; Chemietoilette

Trimiteți un comentariu