Summer Jib - La Balea inca se schiaza

Da, nu e nici o gluma! La Balea se schiaza, si inca in conditii foarte bune! Conform celor de la Jurnalul, a nins chiar si azi noapte!
Vorbesc din proprie exeprienta, la Balea se poate schia pana in luna iunie inclusiv! Intr-un an cu temperaturi normale, lacul se dezgheatza numai in luna iulie si incepe procesul invers in august! Cine n-a fost la Balea macar odata in viatza are doar de pierdut! Este o senzatie unica, esti pe acoperisul Romaniei practic, iar posibilitatile de free ride sunt nelimitate! Atentie totusi la avalanse in perioada asta a anului!
Zilele astea se organizeaza chiar si un concurs de snowboard-ing, care se numeste Summer Jib, si care aduna cei mai buni sportivi ai genului intr-un singur loc!
Exista insa si probleme! Cand am fost eu ultima data, nu exista teleski, dar din cate am inteles, a fost montat unul intre timp! De asemenea, accesul sus nu se poate face decat cu telecabina in marea majoritate a anului, deoarece Transfagarasanul este inchis, din motive evidente!
Trebuie mentionat asadar ca Balea Lac nu este un loc pentru schiorii sau boarderii conventionali ci mai degraba pentru cei pasionati si dedicati! Nu va ganditi la o statiune! Nu are nimic de-a face cu asa ceva. Totusi, in mijlocul lacului, pe o oaza de piatra, este inaltat un hotel cochet, pe locul fostei cabane care a ars mai demult, iar pentru doritorii de aventura, de prin luna ianuarie si pana in mai aproximativ, exista un hotel de gheatza!
Va inchipuiti figurile oamenilor cand v-ar vedea carand schiurile sau placa in spate in luna mai?! Unic!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu