Excursii optionale din Insula KRK

Cum va promiteam intr-un post anterior, am sa descriu putin cam ce excursii optionale puteti face in cazul in care ajungeti in Croatia, in insula Krk. Agentia croata cu care am fost si noi intr-o excursie optionala, ne-a pus la dispozitie mai multe excursii optionale pentru care puteam opta:
- Venetia- fiind la granita cu Italia, excursia la Venetia a devenit un fel de obisnuinta pentru cei care merg in Croatia. Este o excursie de o zi, iar drumul este parcurs cu autocarul dar si cu vaporul. Plecarea se face la ora 3 dimineata. In Venetia se viziteaza piata San Marco, canalele, podurile, cam toate punctele importante. Pentru aceasta excursie aveti nevoie de acte (buletin sau pasaport) pentru trecerea frontierei.
- Parcul National Plitvice - este considerat unul dintre cele mai frumoase fenomene din lume, rezervatie naturala in patrimoniul Unesco. Excursia incepe la ora 7 dimineata. Se parcurge un drum de aproximativ 4 ore (din Baska, mai putin din restul statiunilor). Vizita la parc dureaza tot aproximativ 4 ore, in care veti parcurge o portiune, cea centrala, pe jos, cu vaporasul sau cu trenuletul, biletul acestora fiind inclus in pret, care este aproximativ 48 euro. Pentru Plitivce voi dedica un post special, cu poze si detalii.
- Parcul National Brijuni - Brijuni este un arhipelag ce contine 14 insule si insulite, faimoase si pentru descoperirile arheologice. In excursie se va vizita insula Veli Brijun, cea mai mare a arhipelagului. Intr-o calatorie de 4 ore cu trenuletul se ajunge si in parcul safari, unde o varietate de animale exotice traiesc.
- Pestera Postojna - este una dintre cele mai cunoscute si mari pesteri din Europa, avand o lungime de 22 km. Timpul petrecut in pestera este de aproximativ o ora si jumatate, in care se viziteaza o parte a acesteia, pe jos sau cu trenuletul. Pestera fiind in Slovenia, sunt necesare de asemenea acte pentru trecerea frontierei.
- Turul Istriei - cea mai mare peninsula a Croatiei. Excursia contine vizita in orasele Pula, Rovinj si Porec, trei destinatii turistice foarte cautate. Pranzul traditional este inclus in pret.
- Turul insulei Krk - cea mai mare insula din marea Adriatica ce se uneste cu continentul printr-un pod. Vizita incepe in Punat, unde se va lua vaporul cu care se va face turul insulei. Se va vizita insulita Kosljun, orasul Krk si oraselul Vrbnik, unde se va degusta vin intr-o pivnita autentica.

In cazul in care ati ajuns in Baska si doriti sa mergeti intr-o croaziera, exista doua vapoare cu care se face turul insulei Rab, aflata in partea de sud a insulei Krk. Aceasta excursie nu este oferita de vreo agentie de turism. Pe faleza exista numeroase puncte de unde se pot procura biletele. Croaziera incepe la 9 dimineata, cu un mic-dejun pe vas (sandwich). Se pleaca din Baska catre insula Rab, cu prima oprire orasul Rab, care este absolul superb. Cetati si turnuri vechi, in contrast cu miile de ambarcatiuni care mai de care din port. Aici se viziteaza orasul cu un ghid, iar mai apoi se ia pranzul la un restaurant (inclus in pret). Pranzul este de fapt un bufet suedez, cu tot felul de specialitati, de la fructe de mare, peste la tot felul de prajituri. Apoi se urca din nou pe vapor pana la urmatorul popas, fiordul Zavratnica. Practic aici, se intra cu vaporul intr-o portiune inconjurata de munte, unde marea si-a facut loc. Un peisaj impresionant, care pentru un moment te face sa te gandesti daca apa in care faci baie este marea sau un lac de munte. Aici se poate vedea si un vas de lupta scufundat. Dupa cateva ore petrecute la plaja si la baie in fiordul Zavratnica, se pleaca din nou cu vaporul, catre destinatia finala, Baska.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna. Aici ne gandeam si noi sa ne petrecem vacanta.Imi poti spune te rog cat costa optionalul pe insula Rab? croaziera? mersi frumos

TomSiJerry spunea...

Salut. Optionalul pentru Rab a fost undeva la 40 de euro, daca tin bine minte. Poate suma ti se pare mare, dar eu spun ca face totii banii. Noi am fost 10 oameni in croaziera respectiva, dar nu am auzit pe nimeni sa se planga. Ba din contra!

Anonim spunea...

Buna,

Excursia la Venetia cu vaporul cat a costat?

Mersi mult.

Anonim spunea...

NU GASESC ODATE DESPRE O CURSA POREC-VENETIA

Trimiteți un comentariu